Blog

Az elektromos járművek akkumulátor gyártása

TRD-Trading Hungary Kft.
2024.04.29 09:13
Az elektromos járművek akkumulátor gyártása

Az elektromos járművek akkumulátorainak gyártása egyedülálló kihívást jelentenek a gyártóvállalatok számára. Az egyik kiemelkedő nehézség a szennyeződésekre való rendkívüli érzékenység.

Mit tehet a megfelelő környezet monitoring rendszer az Ön számára az elektromos járművek akkumulátorának gyártása során?

https://www.youtube.com/watch?v=dLiEWq3cMvc

A por-részecskék hatása a Lítium-ion cellákon:

- Belső rövidzárlat (ISC)

- A részecskeszámlálás fontos eszköz az áramkörökben keletkező belső rövidzárlat megelőzésére a lítium-ion autó-akkumulátorokban.

- A gyártás során a folyamat alatt a vérsejtnél kisebb részecskék tapadhatnak meg az akkumulátorcellán, ami rövidzárlatot okozhat.

A Lighthouse LWS részecskeszámláló -monitorozó rendszer használatával a gyártók detektálni képesek minden idegen részecskét, azok keletkezési helyét, idejét  - így a megfelelő eljárásokkal el tudják távolítani azokat mielőtt károsítanák az akkumulátort.

Feszültségesés

A részecskeszámlálás megakadályozhatja a feszültségproblémákat a lítium-ionos autók akkumulátoraiban. Ugyanazok az apró részecskék, amelyek rövidzárlatot okozhatnak a feszültség kiegyensúlyozatlanságot is okoznak.

Dendrit képződés

A dendritképződés gyakori probléma a lítium-ion autóakkumulátorokban gyártásban, amely akkor következik be, amikor kis méretű, tűszerű lítiumkristályok nőnek ki az akkumulátor anódjából és jutnak be a szeparátorba, rövidzárlatot okozva az anód és a katód között. Ez számos problémához vezethet, beleértve az akkumulátor teljesítménycsökkenését,  az akkumulátor élettartamának csökkenését -  sőt biztonsági kockázatokat  is jelent, mint, például a túlmelegedés vagy a tűz.

Lighthouse környezetmonitorozó rendszerek az elektromos jármű-akkumulátor gyártásban megoldást jelentenek erre a problémára.
Ismerje meg az aktuális gyártási szennyezettség kondícióit!

Figyelmeztető riasztások:
Amennyiben egy beállított paraméter a határon kívül esik  - az átfogó részecskeszámláló monitorozó rendszer a valós időben tudatja Önnel a problémát.  Az incidens, a folyamat biztonsága érdekében azonnal detektálható, így gyorsan izolálható.

Eredményeképpen:

- Radikálisan csökkenthető a selejt gyártása,
- Jelentősen csökken az állásidő,
- A termelékenység, hatékonyság csökkenés minimalizálható.

Az elektromos autó akkumulátorok gyártása során fellépő tisztasági problémák jelentősen ronthatják a termelékenységet és a hatékonyságot, így igen magas, be nem tervezett költséget jelentenek!


Bemutatóvideó:
https://lnkd.in/g5KW7QvU

Kérem keressen a részletekkel, tanáccsal, akár ingyenes felméréssel kapcsolatban!
www.reszecskeszamlalo.hu
Tel: 06207771050

ApexRBp - A Particle Counter Designed for EV Battery Manufacturing